MERCURY RISING – QUEEN TRIBUTE

ROCK & ROLL ROYALTY presenteert ‘MERCURY RISING’!

Een authentieke tribute aan Freddie Mercury en Queen. Met tientallen hits is Queen één van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis. Opgericht in de jaren ‘70 door zanger Freddie Mercury, gitarist Brian May, drummer Roger Taylor, en later aangevuld met bassist John Deacon. De band staat bekend om zijn muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen, harmonieën en de krachtige live-optredens. Hun optreden tijdens Live Aid in ‘85 werd verkozen tot het beste live-optreden aller tijden.

Frontman Freddie Mercury groeide uit tot een van de populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Mercury had een ongezien stembereik van vier octaven. Zijn extraverte podiumpersoonlijkheid en zijn explosieve optredens waren buitengewoon.

MERCURY RISING (13 koppig gezelschap !) brengt een ode aan deze legendarische groep. Herbeleef hun grootste hits I Want To Break Free, Don’t Stop Me Now, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Now I’m Here, … en nog zoveel meer.

Zanger William Neo (persoonlijke uitnodiging als solist voor het ‘London Symphonic Orchestra’, opname’s CD en optredens met Johnny Hallyday, samenwerkingen met Hélène Ségara en Sylvie Vartan, en tournees door Canada, Japan, Zwitserland..) evenaart met gemak het stembereik van Freddie Mercury (vier octaven!).

De bekende duetten, zoals Barcelona, worden prachtig vertolkt door Neo en een klassieke operazangeres. Strijkkwartet Meret zorgt voor de nodige grandeur.

 

Reportage optreden CC Asse 3/12/2016: 

http://concertmonkey.be/reports/mercury-rising-tribute-freddie-mercury-and-queen-cc-asse-oud-gasthuis-le-3-d%C3%A9cembre-2016

 

Media

Speeldata